HEP Mİ?

Nasıl tatlı geliyor insana gecenin bu saatinde sıcak yuvasında kulaklarında güzel bir şarkının kanun dinletisiyle bu satırları kaleme almak. Eeeh insanoğlu! Yine bırakıyorsun bir yüzünü bir kenara, masaya ve takıyorsun maskeni. İnsanlar sadece 2020 de mi maske taktı sanıyorsun? Ben hep maskeli gördüm bu zamana kadar. Birden fazla yüzümüz zaten maskelerin altında, gerisindeydi. Dünyada bu kadar hüzün, bu kadar gece uykularımızı kaçıracak konu varken sen sıcacık evinde hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsun edebiyat peşinde koşuyorsun, veyahut film veya dizi izliyorsun. Hiç olmayan hayatlara özeniyorsun. Biraz gösteriş yapıyorsun, gecenin bu saatinde bile. Hiç durmuyorsun, hiç doymuyorsun, hep daha fazlasını istiyorsun, hep tüketiyorsun, üretini de öldürüyorsun, öldürüyorlar görmüyorsun, görsen de ses etmiyorsun, en fazla gözlerin doluyor, saniyeler sonra o da geçip gidiyor. Sen yine başa dönüyorsun. Sil baştan. 

Kaç kişi annesini, babasını, kardeşini, yakınını kaybetti bugün. Kaçımız duydu, ölen en çok garibandı. Onlar da ekranlara kolay kolay çıkmazdı. Kaç çocuk öldü bugün, kaç çocuk yatağa aç girdi bugün, kaça baba çocuğuna oyuncak, giysi, ekmek, yemek alamadı diye intihar etmek istedi bugün. Silah bile paraydı. Hiç olmayan bi zattı. Elinde olsa belki sıkardı. Böyle gurursuz, onursuz yaşamak, yaşayamamak koyardı. Kaç kişinin ekmek teknesi battı. Yarınlar çıkmazdı. Borçlar vardı, alacaklılar çoğaldı. Bi canları kaldı. Çiftçiydi, hayvancıydı. Hastalıklar hep bahane, ezilen yitip giden garibandı, insandı.

Çal baştan eski türküleri, iyice bak sözlerine tekrar tekrar dinle. Onlar bir daha gelmeyecek. Aç baştan eski kitapları oku, bak, anla. Hep aynı hikaye. Şiirler de öyle, şair de söylüyor tarih de. İnsanın en büyük düşmanı insandı. İnsan, insanın kurduydu. İnsan iki gözlü kördü, sağırdı duymazdı, bencildi, hayvandı. Maymun diyen de vardı. İnsan akıllı bir canavardı. İnsan hep savaştı, hep acıydı. Sabah akşam "adaletten" bahseder, hak hukukla yatar kalkar ama hepsi yalandı. Sar baştan.

Uğur BAĞCI




Çalan Müzik : https://www.youtube.com/watch?v=q085xR95WBM


Yorumlar